psycho educatie

psycho educatie

Psycho-educatie is voor jongeren (en hun ouders) die willen leren wat hun diagnose precies betekent. Vooral jongeren die ervaren dat ze anders zijn (of anders reageren) dan anderen, kunnen hier veel baat bij hebben. Om te weten hoe jongeren met autisme hun eigen weg kunnen vinden, is het van belang dat zij zichzelf én hun autisme al op jonge leeftijd leren kennen. Tijdens dit traject leer je over autisme in het algemeen, maar leer je vooral wat autisme voor jou betekent. De methodiek van ‘Jouw autisme’ leert jou op een positieve manier je eigen weg te vinden met jouw autisme.

Dit traject is bedacht door Suzanne Agterberg, zij is de auteur van het boek van ‘vind je eigen weg met jouw autisme’, waarop deze methodiek is gebaseerd. De trainers die dit traject mogen geven, zijn door haar opgeleid.

Middels 13 á 14 sessies leer je over autisme, maar vooral over jezelf. Waar ben je goed in? Waar heb je hulp bij nodig en hoe kan dat op een voor jou prettige manier gerealiseerd worden?

De bijeenkomsten vinden plaats in de praktijk van Jeugdkompas. Je ouder(s) mogen mee als je dat prettiger vindt. Mochten er redenen zijn waardoor jij het fijner vindt om dit traject thuis te doen, kunnen we daarover in overleg.

Voor meer informatie kunnen jij of je ouders vrijblijvend contact op nemen (misschien wil je eerst weten of het klikt tussen ons). Neem een kijkje op jouwautisme.nl voor meer informatie over de methodiek.

Wilt u meer informatie, of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.